Dikişsiz İmplant Operasyonu

Dikişsiz implant nasıl uygulanıyor?

Günümüzde artık cerrahide, küçük kesi ile büyük başarı oranı hedeflenmektedir. Bu temel görüşten hareketle, belirli şartlar sağlandıktan sonra Dikişsiz İmplant Tekniği uygulanabilir.

Dikişsiz implant için normal şartlarda kullanılan standart bir panoromik röntgen cihazının görüntüsünden elde edilen ölçümlerle kemiğin enini ve boyunu gösteren iki boyutlu görüntüler elde edilir. Bu nedenle implant için ilave kemik ve dişeti analizi gerekir. İmplantın nereye yapılabileceğini, yönünü ve hangi boyutta bir implant yerleştirileceğini belirlemek için 3. Boyut gerekmektedir. Bu durumda ise kritik detay öneme sahip olan Dişeti Ölçüm Aletleri ve Kemik Ölçüm Cihazları veya nadiren alınan 3 boyutlu tomografik görüntü sayesinde Dikişsiz İmplant Tekniğine karar verilebilir.

Dişeti ve kemik ölçümleri sayesinde üç boyutlu olarak dişeti ve kemiğin derinliği ve çapı da belli olmaktadır. Dikişsiz implant operasyonu sayesinde, diş etinin çok defa kesilmesine ve aşırı kanatılmasına ihtiyaç kalmaksızın implantın nereye, hangi boyutta ve hangi açı ile yerleştirilebileceği en doğru şekilde belirlenebilmektedir.

Nadiren alınan 3D Bigisayarlı Tomografik görüntüden olabildiğince kaçınarak, hasta radyasyon dozundan ve zararlı etkisinden de korunmuş olur. Çene cerrahisi Uzmanları, bu konuda hastaları doğru bir şekilde yönlendirecektir.

Tecrübeli cerrahi el gerektiren, dikişsiz implant operasyon tekniğine, günümüzde yeni tanıştığımız için yeni nesil cerrahi teknik de diyebiliriz. Bu işlem için Kapalı Cerrahi olarak da adlandırılabilinir. Bu sayede uzman diş hekimleri olan çene cerrahları hastanın ağız yapısını tamamen analiz edebilmekte ve yapacakları işlemleri büyük dişeti kesileri olmadan da operasyon öncesinde planlayabilmektedirler.

Dikişsiz implant uygulaması aşamaları

1. Hastanın ağız içinin 2 boyutlu veya üç boyutlu görüntüsü alınır.
2. Kemik ve dişeti ölçüm cihaz ve aletleriyle, dişeti ve kemiklerin 3. Boyutu ölçülür.
3. Bilgisayar yardımıyla ve ağız içinden ölçümlerle hastanın diş ve çene yapısı analiz edilir.
4. Analiz sonuçları üzerinden nereye, hangi açılarla ve hangi ölçülerde implant yapılacağının planlaması yapılır.
5. Dişeti kapak şeklinde özel uçlarla alınarak kemik dokusuna ulaşılır.
6. Kemiğin en sert tabakası olan kompakt kısmında belli bir genişlik ve derinliğe yuva girişi açılır.
7. İmplant çapına ve boyuna uygun olarak, freze sistemiyle implantın yerleştirileceği yuva hazırlanır ve sonrasında implant yuvaya konulur.
8. Bu uygulama toplam 1-1.5 dakika gibi kısa sürede bitebilir.


1-1.5 dakikada lazer destekli implant tedavisi bitebilir

Lazerli Dikişsiz implant tedavisi uygulanmasının süresi ortalama 1-1,5 dakika içerisinde tamamlanabilir. Operasyonla ilgili detaylı analizler, operasyona başlanılmadan şekilde belirlenmesi mümkün olduğundan tedavi süresi kısalmaktadır.

Avantajları nelerdir?
• Uygulama süresi kısa bir zaman almaktadır.
• Neredeyse cerrahi bir müdahale olmaktan çıkmıştır.
• Kapalı yöntem olduğu için, kanama çok azdır.
• Kanama az ve operasyon süresi çok düşük olduğu için, enfeksiyon riski azalır.
• Operasyon çok kısa ve çevre kemik-dişeti koruyucu işlem olduğu için Ağrı kesici ihtiyacı azalmaktadır.
• Dişeti iyileşme evresi hızlı tamamlanır çünkü açık bir yara ya da dikiş bulunmamaktadır.
• Dişeti koruyucu özel bir teknik olduğu için diş estetiği ve dişeti estetiği ve ayrıca Gülüş tasarımı açısından önemli avantajlara sahip denilebilir.
• stent veya By-pass cerrahisi geçiren veya hipertansiyonu olan, Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler normalde herhangi bir cerrahi tedavi yaptırırken, bu ilaçları kesmesi gerekirken, lazerli dikişsiz implant operasyonu sayesinde kendi tıp doktorunun kontrolünde, bu ilaçlar sıklıkla kesilmeden, hayatını sürdürürken bu özel teknikle operasyonu yapılabilmektedir.
• Standart implant tedavisine göre de daha kısa zamanda tamamlanır.
• Şeker hastaları bu yöntemi rahatlıkla yaptırabilirler. Çünkü diş etinde büyük ve çoklu kesik bulunmamaktadır, dolayısıyla dişeti iyileşme sorunu riski azalır
• Normal şartlarda diş tedavi uygulamalarından sonra ortaya çıkan ödeme bağlı şişlik, Lazerli Dikişsiz implant uygulamasında neredeyse hiç görülmemektedir.
• Operasyon esnasında ve operasyon sonrasında kişide ağrı ya da acı hissi azalır, ağrı kesici ihtiyacı azalır.
• Lazer ve dikişsiz yöntem olması sebebiyle, antibiyotik ve ağrı kesici ve diğer ilaç dozları da azaltılabilir. Bu sayede Karaciğer ve böbrek dostu bir teknik olarak da tanımlanabilir.

İşlem sonrası ağrı oluyor mu?

Dikişsiz implant operasyonu yapıldığından kanama, şişme, ağrı ve sızı neredeyse olmamaktadır. Bazen işlem sonrası ağrı kesici dahi gerekmeyebilir. Dikişsiz implant operasyonunda, çiğneme sırasında, yiyeceklerin tahriş etme ve dikişin atma riski bulunmadığından aynı zamanda dişetine kazara gelen yiyecekler hastanın canını aşırı acıtmaz. Açık yara ve dikiş olmadığından, dişetinde kemiğe enfeksiyon girişi ve riski de azalır. Bu özel Lazerli Dikişsiz implant tekniği sayesinde hastanın sosyal hayata dönüş süresi kısalır.